NOVA ŠEHERZADA TORTA KOJA SE NE PEČE…DETALJAN POSTUPAK IZRADE…MORA USPJETI
Podijelite sa prijateljima: FacebookFacebook MessengerViberPinterestEmailTwitterWhatsAppPodijeli Sastojci 1,5 L Mlijeka 14 kas. Secera 5 Dolcela Pudinga od Karamele* 250 gr. Putera 500 gr. Slaga 500 ml. Kisele Vode 600 gr. Turskog Keksa Petitbeurre Priprema 1. Odvojiti 2 dl. mlijeka i dodajte 5 vrecica pudinga i dvije kasike secera. Ostaviti sa strane. 2. Ostatak secera (12 punih kasika) istopiti da se dobije karamel i u to dodati vrelo, prijethodno ugrejano, mlijeko. Kad se sve dobro sjedini i provri, dodati smjesu sa pudingom. Kuhati dok se ne zgusne. Ostavite puding da se ohladi i sjedinite sa izmiksanim puterom. 3. Posebno umutite 500 gr. slaga sa kiselom vodom. Zatim redajte tortu u tepsiju (35 x 25 cm.): Keks, Fil, Slag – Keks, Fil, Slag itd. Tako napraviti 4 reda i obloziti tortu sa slagom. 4. Ostavite tortu par sati da se dobro ohladi i da se ukusi sjedine! Bon Appetit! Posluživanje *Umjesto 5 pudinga Karamele, mozete koristiti 5 Dolcela pudinga od Vanilije i koristiti 15 kas. secera namjesto 14.
Copyright © Recepti
loading...
Pročitajte više na: http://receptii.com/nova-seherzada-torta-koja-se-ne-pecedetaljan-postupak-izrademora-uspjeti/?fbclid=IwAR3VLnlugrWOkX2jjvRO4dxqkBzTFbqljcsua7z95jYHXqjlpuW1d1gwPNMCopyright © Recepti
Nema komentara