IDEALAN DORUČAK SPREMAN ZA 25 MINUTA: TROUGLOVI SA SIROM I SPECIJALNI UMAK
SASTOJCI:
6-7 listova kora za pitu
400 gr svježeg sira
1 jaje
1 kašika kiselog vrhnja
po ukusu soli
za premazivanje:
1 jaje
3 kašike ulja
3 kašike jogurta
umak:
1 mali krastavac
1 čen bijelog luka
1/2 l jogurta
po ukusu so, biber
PRIPREMA:
Sjediniti sir, jaje, kiselo vrhnje i so. Posebno umutiti jaje, ulje i jogurt za premazivanje kora.
Sve kore isjeći na 4 trake. Na radnu plohu staviti isječene trake, pa premazati sa malo smjese za premazivanje
Prekriti drugom trakom.Na jedan kraj staviti 1 kašiku fila sa sirom.
Preklopiti,pa nastaviti preklapanje, oblikujući trokutiće.
Redati u pouljen pleh. Na isti način pripremiti i ostale trokutiće, dok se sastojci ne utroše.
Pouljiti,pa staviti u pećnicu zagrijanu na 200 C.Peći dok ne porumene.
Pečene ostaviti par minuta!
Poslužiti sa umakom (sitno naribati krastavac i češnjak,preliti jogurtom,posoliti i pobiberiti, po ukusu.
Sve sjediniti, pa ostaviti u frižider bar pola sata, da se okusi prožmu).
Izvor: bodybalkan
6-7 listova kora za pitu
400 gr svježeg sira
1 jaje
1 kašika kiselog vrhnja
po ukusu soli
za premazivanje:
1 jaje
3 kašike ulja
3 kašike jogurta
umak:
1 mali krastavac
1 čen bijelog luka
1/2 l jogurta
po ukusu so, biber
PRIPREMA:
Sjediniti sir, jaje, kiselo vrhnje i so. Posebno umutiti jaje, ulje i jogurt za premazivanje kora.
Sve kore isjeći na 4 trake. Na radnu plohu staviti isječene trake, pa premazati sa malo smjese za premazivanje
Prekriti drugom trakom.Na jedan kraj staviti 1 kašiku fila sa sirom.
Preklopiti,pa nastaviti preklapanje, oblikujući trokutiće.
Redati u pouljen pleh. Na isti način pripremiti i ostale trokutiće, dok se sastojci ne utroše.
Pouljiti,pa staviti u pećnicu zagrijanu na 200 C.Peći dok ne porumene.
Pečene ostaviti par minuta!
Poslužiti sa umakom (sitno naribati krastavac i češnjak,preliti jogurtom,posoliti i pobiberiti, po ukusu.
Sve sjediniti, pa ostaviti u frižider bar pola sata, da se okusi prožmu).
Izvor: bodybalkan
Nema komentara