ŠVEDSKA KREMPITA: Fin, lagan i osvježavajući kolač od višanja
Kažu da u Švedskoj ne prave ovakav kolač, pa je vrlo teško reći odakle dolazi naziv švedska krempita. Ali, kakva god priča da se iza toga skrivala, radi o zaista finom spoju šlaga i višanja koji će svakoga oduševiti.
Sastojci:
3 kore lisnatog tijesta
3 pudinga od vanilije
1,5 l soka od višanja
1 l slatkog vrhnja
5 žlica šećera
1 pakiranje višanja
Kore razvaljati na veliki naopačke okrenut lim za pečenje, izbockati ga vilicom i staviti da se peče. Postupak ponoviti i sa sljedeće dvije kore.
U soku od višanja skuhati puding od vanilije (upotrijebiti sve tri verećice pudinga, a na kraju dodati višnje i pustiti još minutu do dvije da se kuha. Zatim skloniti sa štednjaka i ostaviti da se dobro ohladi.
Izlupati slatko vrhnje i slagati ovim redoslijedom: kora-fil od višanja-slatko vrhnje-kora-fil od višanja-slatko vrhnje-kora.
Preko zadnje kore posuti šećerom u prahu, ostaviti da se dobro ohladi i rezati na kocke.
Sastojci:
3 kore lisnatog tijesta
3 pudinga od vanilije
1,5 l soka od višanja
1 l slatkog vrhnja
5 žlica šećera
1 pakiranje višanja
loading...
Priprema:Kore razvaljati na veliki naopačke okrenut lim za pečenje, izbockati ga vilicom i staviti da se peče. Postupak ponoviti i sa sljedeće dvije kore.
U soku od višanja skuhati puding od vanilije (upotrijebiti sve tri verećice pudinga, a na kraju dodati višnje i pustiti još minutu do dvije da se kuha. Zatim skloniti sa štednjaka i ostaviti da se dobro ohladi.
Izlupati slatko vrhnje i slagati ovim redoslijedom: kora-fil od višanja-slatko vrhnje-kora-fil od višanja-slatko vrhnje-kora.
Preko zadnje kore posuti šećerom u prahu, ostaviti da se dobro ohladi i rezati na kocke.
Nema komentara