VIŠNJE U TEGLAMA ZA ZIMU

loading...
Juni je mesec višanja, i ako volite kolače, sos ili pite sa višnjama, onda sigurno tražite način kako da ih sačuvate za zimu. Ovo je recept po kojem ih ja ostavljam u teglicama bar 20 godina i pokazao se kao najpraktičniji. Zamrzavanje je, razume se, najzdraviji način, ali onda bi mi trebala dva zamrzivača da svo voće i povrće koje volim zamrznem za neke buduće dane.
Potrebno vam je:


10 kg višanja – očišćenih od peteljki i iscepanih (izvadjene koštice)
2 kesice konzervansa (obično ide jedna na 5kg plodova)
10 teglica od kilograma – opranih, obrisanih, vodite računa da su čepovi dobri i bez rdje.
Višnje operite, očistite od peteljki i koštica, pomešajte sa konzervansom i ostavite 24 sata da stoje tako u vangli ili loncu. Mogu da stoje i u kuhinji na sobnoj temperaturi, nije problem. Nakon ta 24h videćete da su otpustile sok. Pakujte ih u teglice koliko ploda stane i prelijte sa sokom koji su pustile. dobro zatvorite poklopcem i to je sve!


Ovako ostavljene višnje mogu da se koriste i za kolače i za sos, zadržaće svoju čvrstinu i boju i nakon godinu dana, a biće uvek spremne da ih upotrebite.

Nema komentara

NAJBRŽE JOGURT KOCKE BEZ PEČENJA GOTOVE ZA 15 MINUTA

 Sastojci 2 voćna jogurta (oko 300 g) 1 čvrsti jogurt 120 g šećera   2 vanilin šećera 500 ml vrhnja za šlag petit keks 2 vrećice želatine ...