POGLADNICE....RECEPT IZ 1926
Sastojci
500 grama glatkog prosijanog brašna
120 grama šećera u prahu
100 grama otopljenog maslaca
2 žlice ruma
4-5 žumanjaka (ja stavila 5)
2 dcl mlakog mlijeka
1 dcl mlakog mlijeka
3 žličice šećera
50 grama svježeg kvasca
prstohvat soli
Priprema
Brašno prosijte sa šećerom u prahu.
Jedan dcl mlakog mlijeka i 3 žličice šećera pomješajte sa svježim kvascem i ostavite na toplom da se digne.
Dva decilitra mlijeka, maslac, rum i žumanjke pomješajte.
U posudu sa brašnom dodajte dignuti kvasac i dio sa žumanjcima.
Miksajte ili tucite ručno dok se tijesto ne počne odvajati od posude.
Istučeno tijesto.
Ostavite ga u posudi, malo pobrašnite, pokrijte krpom i ostavite na toplom da se diže.
Nakon otprilike sat vremena tijesto se je diglo do vrha posude.
Istresite na na pobrašnjenu dasku i lagano razvaljajte na prst ili malo više debljine.
Pecite na srednje vručem ulju.
500 grama glatkog prosijanog brašna
120 grama šećera u prahu
100 grama otopljenog maslaca
2 žlice ruma
4-5 žumanjaka (ja stavila 5)
2 dcl mlakog mlijeka
1 dcl mlakog mlijeka
3 žličice šećera
50 grama svježeg kvasca
prstohvat soli
Priprema
Brašno prosijte sa šećerom u prahu.
Jedan dcl mlakog mlijeka i 3 žličice šećera pomješajte sa svježim kvascem i ostavite na toplom da se digne.
Dva decilitra mlijeka, maslac, rum i žumanjke pomješajte.
U posudu sa brašnom dodajte dignuti kvasac i dio sa žumanjcima.
Miksajte ili tucite ručno dok se tijesto ne počne odvajati od posude.
Istučeno tijesto.
Ostavite ga u posudi, malo pobrašnite, pokrijte krpom i ostavite na toplom da se diže.
Nakon otprilike sat vremena tijesto se je diglo do vrha posude.
Istresite na na pobrašnjenu dasku i lagano razvaljajte na prst ili malo više debljine.
Pecite na srednje vručem ulju.
Nema komentara